RYŽOVÝ HRNIEC
V dnešnej dobe na Slovensku, keď si mladí ľudia založia rodinu, zvyčajne ako prvú vec si kúpia chladničku.V Ázii mladomanželský pár si v prvom rade kúpi automatický ryžový hrniec. Takýto hrniec ( konkrétne tento druh ) majú v každej domácnosti. Ak chcete pripraviť chutnú, jemnú a lahodnú ryžu, pripravte ju v automatickom elektrickom hrnci. V tomto hrnci sa Vám ryža nikdy nepripáli, čo znamená, že ju môžete do posledného zrnka ľahko zjesť, a preto sa aj hrniec ľahko umýva. Varenie v tomto hrnci je tak jednoduché, že doslova treba len stisnúť jeden gombík, a kým uvaríte hlavné jedlo, ryža sa za niekoľko minút pripraví sama.
Obsluha ryžového hrnca je veľmi jednoduchá :
Tri kroky a uvarená ryža je dokonalá. Žiadny Ázijský kuchár neuvarí ryžu
lepšie, ako tento druh hrnca.
1. Dajte umytú ryžu a vodu do nádoby podľa odmerky alebo dajte asi 7 mm
vody nad ryžu.
2. Zatvorte vrchnák na hrnci.
3. Zatlačte gombík „VAR“
Viac už sa nestaráte. Po ukončení programu, hrniec sa sám automaticky prepne na udržiavaciu teplotu. Počkajte asi 15 minút a môžete servírovať. Pred podaním ryže na tanier , paličkami zľahka premiešajte ryžu, aby bola vzdušná.
Vyberateľná nádoba :
S hrcom aj na dovolenku :
Všetky príslušenstvá, okrem paličiek, sa dajú vložiť do hrnca a zavrieť ako celok. Hrniec má rukoväť, ľahko sa prenása. Ak máteradi „svoju ryžu“ môžte ísť aj s ryžovým hrncom na dovolenku., alebo zobrať na chatu.
INTERNETOVÝ OBCHOD : www.jasminovaryza.sk
Prajeme príjemný nákup